Bezoek in December het mooie Hamburg & Bremen met Het Zuiden Reizen. Hamburg staat voor en tijdens de kerst in het teken van kerstmarkten. Beleef het ultieme kerstgevoel in deze prachtig verlicht stad. De vele traditionele kraampjes met houtsnijwerk, Lebkuchen en Glühwein brengen je meteen in de kerstsfeer.

U vindt diverse mooie kerstmarkten in het centrum van Hamburg, zoals de historische Kerstmarkt bij het Rathaus, Christgrindelmarkt en de kerstmarkt in de wijk Ottensen.

Bremen, de stad die als decor diende voor het bekende sprookje de Bremer stadsmuzikanten, wordt aan het einde van het jaar opgemaakt voor een prachtige kerstmarkt. Als u op zoek bent naar originele kerstcadeaus dan kunt u hier zeker slagen. Het plein voor het stadhuis is omgetoverd met een schitterende kerstmarkt.  Hier kunt u terecht voor lekkernijen zoals de Duitse bratwurst, of zoetigheden.

 

Reisinformatie

Dag 1

Via de Duitse autosnelwegen rijden we naar Bremen. We brengen een bezoek aan een van mooiste kerstmarkten van Duitsland
Bremen staat bekend om haar maritieme kerstmarkt Schlachte- Zauber. Daarnaast heerst rond het Stadhuis van Bremen een ware kerstsfeer met een sfeervolle traditionele kerstmarkt. Overal hangt de geur van heerlijke lekkernijen, de gevels zijn mooi versierd en de binnenstad leeft! Vervolgens rijden we naar het centrum van de Hanzestad Hamburg. Aankomst ca. 18.00u. U heeft vrije tijd om heerlijk te dineren op de kerstmarkt of in een van de gezellige restaurants in de binnenstad. Om ca. 20.30u rijden we naar ons hotel.

Dag 2

O.l.v. een gids maken we een rondrit en wandeling door het centrum van Hamburg dat ook wel Venetië van het noorden wordt genoemd. In de middag heeft u vrije tijd om de bezienswaardigheden te bezichtigen of uit te rusten op een van de vele plaatsen met mooi uitzicht over de bruggen en het water. Bezoek in de middag zeker de kerstmarkt bij het Rathaus. u vindt hier vele kraampjes met lekkernijen en Weihnachtsgeschenken. Ondertussen kunt u genieten van de zang en muziek van Gospelkoren, artiesten en bands. Geniet ook van de Weihnachtsparade welke door de mooie versierde straten van het centrum trekt. Wandel aan het begin van de avond ook over de Kiez (Reeperbahn) met vele restaurants, echte kneipen en entertainment. Om ca. 21.30u rijden we naar ons hotel.

Dag 3

Een rondvaart is wat ons betreft een must do als u in Hamburg bent! Deze ochtend heeft u de mogelijkheid een havenrondrit te maken(excl. reissom). In de middag vrije tijd rondom de Mönckebergstraße en Spitalerstraße, een rijkelijk versierd gebied met kerstmarkt en prachtige culinaire straten. Om ca. 15.00u verlaten we Hamburg en rijden we terug naar Limburg.

Best Western Amedia Hamburg (8,8 waardering!)

Tijdens deze reis verblijven we in een goed verzorgd hotel in de wijk Ohlsdorf, vlakbij de luchthaven en centrum van Hamburg. De kamers zijn modern ingericht, deze rookvrije kamers zijn voorzien van hd-tv’s , gratis WiFi en een moderne badkamer. Het Best Western Amedia Hamburg verzorgt elke dag een ontbijtbuffet. Het restaurant heeft een terras en serveert regionale en internationale gerechten. De bar is iedere avond geopend.

Mocht u op eigen gelegenheid Hamburg willen ontdekken dan kunt u via het naastgelegen stadstreinstation per S-Bahn eenvoudig binnen 7 minuten naar het centrum reizen.Het hotel ligt pal naast het stadstreinstation Ohlsdorf (S-Bahn).

 

 

 

 

 

Hotel verzorging:

Logies met ontbijten

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer € 68,00
Website Best Western Amedia Hamburg (8,8 waardering!)
  • Late evening view to the beautifull Alster - Hamburg - Germany - Taken with Canon 5Dmk2 Late evening view to the beautifull Alster - Hamburg - Germany - Taken with Canon 5Dmk2