De ultieme stedentrip! Praag, de hoofdstad van Tsjechië, wordt ook wel ‘de stad met de honderd  Torens’ of de ‘Gouden stad aan de Moldau’ genoemd. En terecht, want het verguldsel van de torenspitsen en gevelornamenten fonkelt hier als nergens anders. Ook de warme kleur van het pleisterwerk draagt bij aan de goudgele gloed, die de stad doet stralen als het zonlicht. De vroegere welstand van Praag heeft ertoe geleid dat er de fraaiste kerken en paleizen konden worden gebouwd, die op hun beurt weer werden versierd met uitgelezen schilder- en beeldhouwwerken.
Praag ligt in het Siluurdal, aan de rivier de Moldau. Praag telt 16 bruggen over de rivier, waarvan de 15e eeuwse Karelsbrug het meest tot de verbeelding spreekt. Praag is al eeuwenlang een cultureel centrum. De collecties van de grote galerijen verschaffen de in kunst geïnteresseerde bezoeker een rijkdom aan indrukken. Het culturele aanbod in Praag is zeer groot. De stad telt meer dan 80 musea, ruim 100 kunstgalerijen en meer dan 70 theaters en concertgebouwen. Het nog altijd behouden complex van Joodse monumenten, op het grondgebied van het voormalige getto, is een van ‘s werelds unieke erfstukken. Dit gedeelte bezoekt u ook met onze deskundige stadsgids. Ook op culinair gebied kunt u volop genieten in deze stad. Praag is rijk aan restaurants met internationale keukens. Kortom, een veelzijdige en zeer bijzondere stad. Geniet van alles wat Praag u te bieden heeft!

Reisinformatie

Dag 1

Vanuit Limburg rijden we via Aken, Koblenz, Frankfurt, Nürnberg en Pilzen naar Praag. Ons hotel is gelegen in het centrum op 1km van het Wenceslas plein. U kunt gedurende de eerste avond op eigen gelegenheid kennis maken met de stad.

Dag 2

Op de tweede dag van onze reis maken we een stadswandeling door de oude stad met een Praagse gids. Onze Nederlandstalige lokale gids zal u heel veel van de stad laten zien, zoals het Republiekplein, de Kruittoren en de Celetnastraat, een prachtige straat die geflankeerd wordt door fraai gedecoreerde, barokke huizen en het oude stadsplein met haar wereldberoemde uurwerk. Daarna wandelen we door de Joodse wijk en bezoeken we de Maisel Synagoge, Pinkas Synagoge en het indrukwekkende Joodse kerkhof. We vervolgen onze wandeling naar het Wençeslasplein, een gigantische wandelboulevard met winkels, terrasjes en restaurants. In de namiddag heeft u vrije tijd. U kunt gezellig flaneren door de leuke winkelstraten en de mooie nieuwe winkelcentra. Ook ’s avonds is er genoeg te beleven in Praag.

Dag 3

De derde dag staat in het teken van een stadswandeling o.l.v. onze lokale gids in de omgeving van de 9e eeuwse Praagse Burcht. We zien de mooie Praagse brug, de Karelsbrug, de gotische Vitus Kathedraal met het Mausoleum van de Boheemse koningen en de Vladislavzaal. Ook het Gouden Straatje met de aardige kleine huisjes, het Raadhuisplein en het Rococo Kinskypaleis zullen we passeren. De namiddag kunt u naar eigen wens invullen. Uw gids verstrekt graag meer informatie. 's Avonds heeft Praag een heel aparte sfeer. U zult zich er niet vervelen!

Dag 4

Deze dag kunt u geheel naar eigen wens doorbrengen. In de ochtend kunt u een van de vele musea bezoeken, zoals het Nationaal museum of het Mozart museum. In de namiddag kunt u gaan winkelen of een kopje koffie drinken in het adembenemende Representatiehuis. Daarna kunt u genieten van de laatste avond in Praag, met een bezoek aan een van de lokale kroegen met levendige muziek en dans. U heeft ook de mogelijkheid een excursie te maken naar de vestingstad Theresienstadt met het gelijknamige concentratiekamp.

Dag 5

Na het ontbijt nemen we afscheid van het prachtige Praag. We rijden via Pilzen, Würzburg, Frankfurt en Koblenz terug naar Limburg.

Ambiance Hotel

Dit moderne viersterrenhotel ligt in het hart van Praag, vlakbij het historische centrum. Alle kamers zijn comfortabel ingericht met WiFi. In de omgeving van het hotel vindt u vele barretjes en restaurants. U loopt in 10 minuten naar het Wenceslasplein, met het Praagse Nationaal Museum. Een tramhalte ligt naast het hotel. Het metrostation IP Pavlova, vindt u op 350 meter van Hotel Ambiance. Met het openbaar vervoer reist u binnen een kort tijdsbestek naar alle interessante plekken in Praag.

Hotel verzorging:

Logies met ontbijten

KamerToeslag
Eenpersoonskamer€ 69,00
Tweepersoonskamer
Website Ambiance Hotel
  • High Resolution Prague Castle Panorama High Resolution Prague Castle Panorama