Praag wordt ook wel ‘de stad met de honderd torens’ genoemd. En terecht, want het verguldsel van de torenspitsen en gevelornamenten fonkelt hier als nergens anders. Ook de warme kleur van het pleisterwerk draagt bij aan de goudgele gloed, die de stad doet stralen als het zonlicht. De vroegere welstand van Praag heeft ertoe geleid dat de fraaiste kerken en paleizen konden worden gebouwd, die op hun beurt weer werden versierd met uitgelezen schilder- en beeldhouwwerken.

Praag telt 16 bruggen, waarvan de 15e-eeuwse Karelsbrug het meeste tot de verbeelding spreekt. Praag is al eeuwenlang een cultureel centrum. De stad telt meer dan 80 musea, ruim 100 kunstgalerijen en meer dan 70 theaters en concertgebouwen. Ook op culinair gebied kunt u volop genieten in deze stad. Praag is rijk aan restaurants met internationale keukens. Kortom, een veelzijdige en zeer bijzondere stad. Geniet van alles wat Praag u te bieden heeft!

Reisinformatie

Dag 1

Vanuit Limburg rijden we via Aken, Keulen, Frankfurt, Nürnberg en Pilzen met divers pauzes onderweg naar Praag. Aankomst in hotel ca. 20.00 uur. De verdere avond is ter vrije beschikking. In de omgeving van het hotel zijn ook diverse restaurants en bars. Proef de lokale keuken!

Dag 2

Deze ochtend maken we een stadswandeling onder begeleiding van onze lokale gids door de oude stad met o.a. Republiek Plein en de Kruittoren. Via de Celetnastraat, een prachtige straat geflankeerd door fraai gedecoreerde barokke huizen en het oude stadsplein met het wereldberoemde uurwerk, wandelen we naar de Joodse wijk. Hier bezoeken we de Maisel Synagoge, de Pinkas Synangoge en het indrukwekkende Joodse Kerkhof. Lunchpauze in overleg met de gids. Vervolgens bezoeken we het Wenceslasplein, het grootste plein is een gigantische wandelboulevard. De wandeling eindigt op het Wenceslasplein, daarna heeft u vrije tijd. U kunt leuk winkelen, voordelig koopt men bijvoorbeeld Boheems kristal, glas en Cd's met klassieke muziek. Aan het einde van de middag brengt de chauffeur u terug naar het hotel. U kunt ook eenvoudig per metro terugreizen naar het hotel. Er is 's avonds veel te zien en genoeg te beleven in Praag zowel op cultureel gebied als gezellig uitgaan. Het Wenceslasplein en de grote straten in de buurt vormen het uitgaanscentrum van Praag en bevind zich op 10 minuten loopafstand van ons hotel.

Dag 3

Vandaag maken we onze tweede stadswandeling, de lokale gids zal u de overige Praagse bezienswaardigheden laten zien zoals de 9e -eeuwse Praagse Burcht, de autovrije mooiste brug: de Karelsbrug, de gotische Vitus Kathedraal met mausoleum van de Boheemse koningen, de Vladislavzaal: een architectonisch wonder. De verdere namiddag is ter vrije beschikking. U wordt wederom teruggebracht naar het hotel. 's Avonds heeft Praag een heel aparte sfeer, u zult zich er niet vervelen, uw gids verstrekt u graag de nodige informatie.

Dag 4

Deze dag kunt u geheel naar eigen wens doorbrengen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een van de vele musea, b.v. het kolossale Nationaal Museum, het culturele erfgoed van Bohemen, of het Mozarthuis. Ga gezellig winkelen of een kopje koffie drinken in het adembenemende Representatiehuis, Een bezoek aan het beroemde bierlokaal " U Fleku" met biermuseum is zeker de moeite waard. De avond is ook vrij van programma, Geniet deze laatste avond in Praag bijvoorbeeld in een van de vele Praagse lokale kroegen met levendige muziek en dans.
Bij voldoende belangstelling heeft u ook de mogelijkheid een excursie te maken naar de vestingstad Theresienstadt met het gelijknamige concentratiekamp (entree excl. Reissom).

Dag 5

We nemen afscheid van Praag en rijden via de stad Pilzen, Würzburg, Frankfurt en Keulen- met diverse pauzes onderweg- terug naar uw uitstapplaats in Limburg.

Ambiance Hotel en Holiday Inn Hotel

Ambiance Hotel, vertrekdata 24/06/2018, 12/08/2018 en 14/10/2018
Dit viersterrenhotel ligt in het hart van historisch Praag, vlakbij het Wenceslasplein, met het Praagse Nationaal Museum. Op loopafstand bevindt zich het metrostation IP Pavlova, u bent binnen enkele minuten op uw plaats van bestemming. Uw comfortabel ingerichte kamer beschikt over tv/radio, airco, badkamer met bad/douche en wc. U kunt hier gratis gebruik maken van WIFI. Er bevinden zich diverse restaurants in de omgeving van het hotel.

Holiday Inn Hotel, vertrekdatum 29-04-2018
Het Holiday Inn Prague ligt op een rustige locatie op een steenworp afstand van het kasteel en park van Vysehrad. Het metrostation van Vysehrad ligt op minder dan 150 meter afstand.

Hotel verzorging:

Logies met ontbijten

KamerToeslag
Tweepersoonskamer 24/06/2018 (op aanvraag)
Eenpersoonskamer 24/06/2018 (op aanvraag)€ 111,00
Tweepersoonskamer 12/08/2018
Eenpersoonskamer 12/08/2018€ 111,00
Tweepersoonskamer 14/10/2018
Eenpersoonskamer 14/10/2018€ 95,00
Website Ambiance Hotel en Holiday Inn Hotel