Praag, de gouden stad aan de Moldau Praag wordt ook wel ‘de stad met de honderd torens’ genoemd. En terecht, want het verguldsel van de torenspitsen en gevelornamenten fonkelt hier als nergens anders. Ook de warme kleur van het pleisterwerk draagt bij aan de goudgele gloed, die de stad doet stralen als het zonlicht. De vroegere welstand van Praag heeft ertoe geleid dat de fraaiste kerken en paleizen konden worden gebouwd, die op hun beurt weer werden versierd met uitgelezen schilder- en beeldhouwwerken.

Praag ligt in het Siluurdal, aan de rivier de Moldau. Praag telt 16 bruggen, waarvan de 15e-eeuwse Karelsbrug het meeste tot de verbeelding spreekt. Praag is al eeuwenlang een cultureel centrum. De collecties van de grote galerijen verschaffen de in kunst geïnteresseerde bezoeker een rijkdom aan indrukken. Het culturele aanbod in Praag is zeer groot. De stad telt meer dan 80 musea, ruim 100 kunstgalerijen en meer dan 70 theaters en concertgebouwen. Het nog altijd behouden complex van Joodse monumenten, op het grondgebied van het voormalige getto, is een van ‘s werelds unieke erfstukken. Dit gedeelte bezoekt u ook met onze deskundige stadsgids. Ook op culinair gebied kunt u volop genieten in deze stad. Praag is rijk aan restaurants met internationale keukens. Kortom, een veelzijdige en zeer bijzondere stad. Geniet van alles wat Praag u te bieden heeft!

Reisinformatie

Dag 1

Vanuit Limburg rijden we naar Praag. In de avond kunt u kennismaken met de stad.

Dag 2

We maken een stadswandeling door de oude stad, onder leiding van een Praagse gids. Onze gids zal u heel veel van de stad laten zien, zoals het Republiekplein, de Kruittoren, de Celetnastraat en het oude stadsplein met haar wereldberoemde uurwerk. Daarna wandelen we door de Joodse wijk en bezoeken we de Maisel Synagoge, Pinkas Synagoge en het indrukwekkende Joodse kerkhof. We vervolgen onze wandeling naar het Wençeslasplein: een gigantische wandelboulevard met winkels, terrasjes en restaurants. Hier heeft u vrije tijd.

Dag 3

Vandaag maken we een stadswandeling in de omgeving van de 9e-eeuwse Praagse Burcht. We zien de mooie Praagse brug, de Karelsbrug, de gotische Vitus Kathedraal met het mausoleum van de Boheemse koningen en de Vladislavzaal. Ook het Gouden Straatje met de aardige kleine huisjes, het raadhuisplein en het Rococo Kinskypaleis zullen we passeren. De namiddag en avond kunt u naar eigen wens invullen.

Dag 4

Deze dag kunt u geheel naar eigen wens doorbrengen. U kunt een van de vele musea bezoeken, zoals het Nationaal Museum of het Mozart-museum, gaan winkelen of een kopje koffie drinken in het adembenemende Representatiehuis. Daarna kunt u genieten van de laatste avond in Praag, met bijvoorbeeld een bezoek aan een van de lokale kroegen met levendige muziek en dans.

Dag 5

Na het ontbijt nemen we afscheid van het prachtige en verrassende Praag. We rijden via Pilzen en Frankfurt terug naar Limburg.

Ambiance Hotel

Dit viersterrenhotel ligt in het hart van historisch Praag, vlakbij het Wenceslasplein, met het Praagse Nationaal Museum. Op loopafstand bevindt zich het metrostation IP Pavlova, u bent binnen enkele minuten op uw plaats van bestemming. Uw comfortabel ingerichte kamer beschikt over tv/radio, airco, badkamer met bad/douche en wc. U kunt hier gratis gebruik maken van WIFI. Er bevinden zich diverse restaurants in de omgeving van het hotel.

Valuta Tsjechische Kroon (CZK)

Hotel verzorging:

Logies met ontbijten

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 80,00
Website Ambiance Hotel