Graag nemen we u mee op deze reis naar een mooi gedeelte van Noord-Duitsland. Een reis met o.a. bezoeken aan Celle, Hamburg en het natuurpark Lüneburger Heide. We verblijven deze reis in Lüneburg, dat in 2007 opnieuw de titel Hanzestad heeft gekregen. Het is de levendige jonge sfeer van een duizend jaar oude Hanzestad, dat zijn middeleeuwse uitstraling gehouden heeft tot de dag van vandaag. Laat u betoveren door de sierlijk versierde gebouwen, de gotische kerken en een van de beste en grootste middeleeuwse stadhuizen in Noord-Duitsland. Sluit aan op deze prachtige reis!

Reisinformatie

Dag 1

Via het Rührgebied reizen we naar het plaatsje Hamelen, bekend van het sprookje ‘De rattenvanger van Hamelen’. We maken een wandeling door de mooie oude binnenstad met vele charmante steegjes en houden hier onze lunchpauze. In de namiddag rijden we verder naar ons hotel in Lüneburg. Na aankomst kunnen we genieten van het uitstekend diner.

Dag 2

Na het ontbijt bezoeken we Lüneburg. We maken een stadswandeling onder leiding van een lokale gids, die u enorm veel kan vertellen. We beginnen bij het Rathaus en zullen vervolgens langs de stadsmuur richting Altstadt lopen, waar we o.a. 'de Alte Kran' tegen komen. Na de stadswandeling heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen.

Dag 3

Vandaag bezoeken we de beroemde Hanzestad Hamburg, een hoogtepunt van deze reis. Onder leiding van een gids maken we een rondrit en een wandeling door het centrum dat ook wel het Venetië van het Noorden genoemd wordt. In de middag heeft u vrije tijd om de vele bezienswaardigheden te bezichtigen of om uit te rusten op een van de vele mooie plekjes langs de rivier, waar u een prachtig uitzicht heeft over de bruggen en het water.

Dag 4

De vierde dag maken we een mooie rondrit door de omgeving, waar we ook de Lüneburger heide passeren, het grootste heidegebied van Duitsland. Onderweg ziet u pittoreske dorpjes en een prachtig landschap. Vervolgens bezoeken we het plaatsje Celle. In de historische binnenstad ziet u honderden vakwerkhuizen, de Stadtkirche en het schitterende Herzogschloss. De middag kunt u naar eigen wens invullen.

Dag 5

Op onze laatste reisdag bezoeken we Hannover, de oude Hanzestad. We brengen de ochtend door in het leuke centrum. Aan het begin van de middag rijden we terug naar Limburg.Seminaris Hotel Lüneburg

U verblijft deze reis in dit perfecte viersterrenhotel in Lüneburg. De modern ingerichte comfortkamers zijn voorzien van een badkamer met douche/bad en toilet, radio/tv, telefoon en minibar. Ze bieden u een geweldig uitzicht op de stad. U kunt er heerlijk dineren in het restaurant en een drankje doen in de bar van het hotel. Ook kunt u volledig tot rust komen in de aangrenzende thermale baden (entree niet inbegrepen in reissom, ca. € 6,50). Het hotel bevindt zich op ca. 10 minuten lopen van het historische centrum van Lüneburg.

Hotel verzorging:

Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer (04.06 op aanvraag)
Eenpersoonskamer vertrek 04/06/2018 (Op aanvraag)€ 60,00
Eenpersoonskamer vertrek 06/08/2018€ 100,00
Website Seminaris Hotel Lüneburg