Lugano is al meer dan 20 jaar onze topbestemming met een geweldig hotel. De stad heeft een mediterrane flair, dankzij de vele parken, bloemen, villa’s en mooie bouwwerken. Het aan de zuidzijde van de Alpen gelegen Lugano heeft een zacht klimaat en een onvergetelijk eigen karakter. De stadskern heeft talrijke pleinen, arcades en parken met subtropische planten, zoals het Parco Civico aan de oever van het meer. In de gezellige, nauwe en bochtige straatjes slenteren de inwoners en toeristen langs de overal aanwezige fruitstalletjes met een keur aan vruchten. De ‘ristorantes’ en ‘pasticceria’ nodigen u uit voor een heerlijk hapje of een koel drankje. De sfeer en de architectuur zijn typisch warm-Italiaans. De schoonheid van de stad nodigt uit tot ‘dolce far niënte’, tot zalig nietsdoen en genieten. Reist u mee?

Reisinformatie

Dag 1

Vanuit Zuid-Limburg reizen we via de Elzas, Colmar en Basel, langs het Vierwoudstrekenmeer, naar het meer van Lugano: een van de mooiste gebieden van Zwitserland. ‘s Avonds zult u zich niet vervelen in deze prachtig verlichte stad met haar vele terrasjes.

Dag 2

In de ochtend maken we een wandeling langs het meer naar het centrum van de stad. De namiddag kunt u naar eigen wens doorbrengen in Lugano. Na de lunchpauze heeft u de mogelijkeid per tandradbaan de 1704 meter hoge Monte Generose, met een prachtig uitzicht te bezoeken. of rust uit op het prachtige terras van het hotel en neem een duik in het zwembad.

Dag 3

Een nieuwe 3 passen-tocht! St. Gotthardpas, Furkapas, waar u de Rhone gletsjergrot kunt bezoeken en als laatste de Passo della Novena (Nufenenpas). We maken diverse stops op mooie uitzichtlocaties. Indien passen gesloten zijn zal er een alternatief programma uitgevoerd worden.

Dag 4

Na het ontbijt rijden we naar het Maggiadal met authentieke “Ticino Rustico” huizen en wildromantische watervallen. Lunchpauze in Ascona de namiddag we de Brissago en de gelijknamige eilanden met een mooie botanische tuin.

Dag 5

We bezoeken de bruisende modestad Milaan. Tijdens de rondleiding ziet u onder andere de beroemde Dom en het Castello Sforzesco.Dag 6

In de ochtend maken we een boottocht over het meer van Lugano (niet inbegrepen in reissom, ca. CHF 32), met pauzes in het pittoreske Morcote en Gandria. In de namiddag heeft u voldoende tijd om Lugano op eigen gelegenheid verder te ontdekken.

Dag 7

Na het ontbijt verlaten we Lugano en reizen we terug naar Limburg.

Hotel Lido Seegarten

Dit tophotel is prachtig gelegen op een van de mooiste plekjes aan het Lago di Lugano, aan de zonnige zuidzijde, direct aan het meer. Via het mooe Parco Civico bent u zo in het levendige centrum van de stad. Uw kamer is voorzien van een moderne badkamer, toilet, telefoon, minibar en airco. Het hotel beschikt over een lift, restaurant, bar, zwembad en een schitterend terras aan het meer. Hét hotel voor een prachtige vakantie.

Valuta Euro (EUR) & Zwitserse Frank (CHF)

Hotel verzorging:

Halfpension

KamerToeslag
Eenpersoonskamer€ 170,00
Toeslag meerzicht p.p. ( Alleen mogelijk bij Tweepersoonskamer )€ 130,00
Tweepersoonskamer
Website Hotel Lido Seegarten
  • An ancient church Santa Maria del Sasso and red tiled roofs of the village Morcote on the lago Maggore in Morcote, Ticino, Switzerland An ancient church Santa Maria del Sasso and red tiled roofs of the village Morcote on the lago Maggore in Morcote, Ticino, Switzerland