De in Noord-Italië gelegen regio Lombardije strekt zich uit van de Centrale Alpen in het noorden tot de rivier de Po in het zuiden. Ten westen grenst het aan het Lago Maggiore en ten oosten aan het Gardameer. In het idyllische landschap van Lombardije ligt het uitgestrekte Comomeer, met een diepte van 425 meter het diepste meer van Europa. Het is het op twee na grootste Italiaanse alpenmeer dat wordt toegevoerd door de rivier de Adda, die in het noorden van het meer binnenkomt. De hoofdstad van Lombardije is Milaan, een van de meest stijlvolle steden van Italië en tevens dé modehoofdstad van de wereld. Laat u verrassen tijdens deze gigantisch mooie, vernieuwde reis!

Reisinformatie

Dag 1

Vanuit Limburg reizen we naar het Noord-Italiaanse Lombardije. Onderweg zullen we stoppen voor het diner. Later in de avond zullen we aankomen bij ons hotel. U kunt bijvoorbeeld nog een korte wandeling in de omgeving maken.

Dag 2

Na het ontbijt rijden we naar Varenna, waar we eerst een bezoek brengen aan de tuinen van Villa Cipressi, gelegen op een rotsachtige landtong met mooi uitzicht over het Comomeer. Vervolgens heeft u vrije tijd om dit romantische vissersplaatsje zelf te ontdekken. In de namiddag maken we een boottocht naar Bellagio, met haar middeleeuwse centrum en kleurrijke huizen. Na de boottocht rijden we terug naar ons hotel.

Dag 3

De derde dag van onze reis bezichtigen we Como, een historische stad met een prachtige kathedraal en een oud stadhuis. In de middag brengen we een bezoek aan Varese, vanwege haar pittoreske ligging wordt de stad ook wel de tuinstad genoemd. Aan het einde van de middag keren we terug naar ons hotel.

Dag 4

Op naar Milano! Een lokale gids zal ons meenemen op een stadswandeling van zo’n twee uur. We wandelen onder andere langs de wereldberoemde opera ‘La Scala’ en door de elegante passage ‘Galeria Vittorio Emanuelle II’. De rest van de dag heeft u de gelegenheid om Milaan op eigen gelegenheid te ontdekken. De ‘Duomo’, een van de grootste kathedralen ter wereld, is een niet te missen hoogtepunt.

Dag 5

Gedurende de vijfde dag van onze reis kunt u op eigen gelegenheid genieten van de omgeving of heerlijk tot rust komen.

Dag 6

We bezoeken Arona, een levendig stadje aan het Lago Maggiore. U kunt hier wandelen over de heerlijke boulevard of bezoek het oude gedeelte van de stad met haar smalle straatjes en het prachtige Piazza del Popolo. Tegen het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel, om te genieten van het diner.

Dag 7

In de ochtend rijden we naar Bergamo, een van de oudste steden van Lombardije. Deze stad is verdeeld in een hoog en een laag gedeelte. In het hoge gedeelte vindt u de oude middeleeuwse stad. In het laaggelegen deel, verbonden met een kabelbaan, treft u voornamelijk mooie winkels en gezellige restaurantjes aan. Rond de middag rijden we terug naar ons hotel.

Dag 8

Op de laatste dag verlaten we onze vakantieplaats en reizen we terug naar Limburg.

Hotel Capolago ****

Het hotel ligt op ca. 3 km van het Meer van Varese en wordt omgeven door een mooi groot park. Het hotel beschikt over een loungebar en een mooi restaurant, dat regionale en mediterrane gerechten serveert. De elegante kamers zijn voorzien van gratis WiFi en een plasma-tv.

Hotel verzorging:

Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 180,00
Website Hotel Capolago ****