Een vernieuwde winterse stedentrip naar het in kerstsferen gehulde Frankfurt am Main. De stad staat bekend om z’n hoge wolkenkrabbers, maar in het centrum vindt u prachtige historische monumenten, mooie winkeltjes en gezellige barretjes. De kerstmarkt in Frankfurt heeft een lange traditie. Vele bezoekers kijken elk jaar weer uit naar het moment waarop op voor de Römer, het stadhuis, de hoogste kerstboom van Duitsland met ontelbare lichtjes staat. De oude binnenstad met de vakwerkhuizen aan de Römerberg vormt een prachtige coulisse voor de gezellige kerstmarkt. Overal in de stad kunt u de gezellige kerstsfeer voelen en proeven. Uiteraard met verblijf in een perfect viersterren hotel vlakbij het centrum, zodat u veel op eigen gelegenheid kunt doen! Op terugreis bezoeken we nog het pittoreske en bekende Rüdesheim.

Reisinformatie

Dag 1

Vanuit Limburg reizen we via Keulen naar Frankfurt. We arriveren aan het begin van de middag in het centrum van de stad. Eerst kunt u genieten van de vele restaurantjes waar u “Frankfurter-specialiteiten” kunt proeven. Vervolgens maken een rondrit- en wandeling door het centrum o.l.v. een lokale gids. De resterende middag heeft u ter vrije beschikking. U kunt op eigen gelegenheid per S-Bahn terug naar het hotel gaan.

Dag 2

In de ochtend kunt u een bezoek brengen aan de zeer mooie kerstmarkt. De kerstmarkt in Frankfurt ligt in het oude centrum en slingert door de vele mooie versierde straten. Proef ook de vele culinaire specialiteiten. In de middag kunt u gezellig vertoeven in een van de vele barretjes of verwarmde terrassen. Voor de winkel-liefhebbers zijn er tal van mogelijkheid van traditionele ambachten t/m de moderne winkelketens. ’s Avonds gaan we aan boord van een van de schepen van de Köln-Düsseldorfer, aan boord (ca. 2,5-3u) een avond vol gezelligheid, mooie uitzichten over een verlicht Frankfurt, muziek en een diner buffet. De dranken aan boord zijn inclusief!

Dag 3

Na het ontbijt verlaten we Frankfurt en rijden we naar Rüdesheim am Rhein, hier kunt u de dag doorbrengen in de atmosfeer van de historische oude stadje gehuld in kerstsferen en de wereldberoemde Drosselgasse. Uiteraard mag een kerstmarkt hier ook niet ontbreken. De wijnbouwers van Rüdesheim openen hun kelder en wijnlokalen voor wijngenot met winterse specialiteiten, een leuke afsluiter van deze weekendtrip. Aan het einde van de middag rijden we terug naar onze uitstapplaatsen in Limburg.

Novotel Frankfurt City****

We verblijven in dit zeer goede viersterrenhotel voorzien van moderne kamers en WiFi (8,1 waardering). Het hotel ligt vlakbij het S-bahnstation Messe. Waarmee u binnen 10 minuten in het hartje van de stad bent. In de NOVO² Bar Lounge & Eatery kunt u terecht voor drankjes en etenswaren

Hotel verzorging:

Novotel Frankfurt City****

KamerToeslag
Eenpersoonskamer€ 45,00
Tweepersoonskamer
Website Novotel Frankfurt City****