Een verrassende nieuwe bestemming, Luxemburg, hoofdstad van het gelijknamige landje.  Elk jaar, toveren de traditionele kerstmarkten Luxemburg- stad in een echte sprookjesachtige setting. De kerstmarkten zijn verspreid over verschillende plaatsen in het centrum van de stad zoals op de op de Place d’Armes en de Place de la Constitution in het hartje van de stad. Reis mee met op deze bijzondere citytrip naar “het Gibraltar van het noorden, kortbij huis, maar nog vrij onbekend bij het massa-toerisme. Ook zeer geschikt voor cultuur- en museumliefhebbers.

Reisinformatie

Dag 1

Vanuit Limburg rijden we naar het Unesco Werelderfgoed centrum van Luxemburg-Stad, waar we aan het begin van de middag arriveren. Vervolgens maken we een stadswandeling o.l.v. een lokale gids. U kunt genieten van het panoramische uitzicht vanaf de Corniche, het "mooiste balkon van Europa", we zien het indrukwekkende Groothertogelijk Paleis, het gerestaureerde Cercle Cité, het beroemde monument Gëlle Fra op het Place de la Constitution, de Kathedraal Notre-Dame en niet te vergeten de rotsen van Bock.De resterende middag heeft u ter vrije beschikking in het centrum van Luxemburg. ’s Avonds kunt u dineren in een van de vele restaurantjes van deze internationale stad, wat een smeltkroes van nationaliteiten en culturen is. Het hotel beschikt ook over een restaurant. Uw chauffeur rijdt omstreeks 18.00 en 21.00 terug naar het hotel. We overnachten in het luxe viersterren design hotel Meliá Luxembourg

Dag 2

Na het ontbijtbuffet rijden we naar het centrum. U heeft de mogelijkheid de kerstmarkten te bezoeken op Place d’Armes en Place de la Constitution. De resterende middag heeft u ter vrije beschikking in het centrum van Luxemburg. U kunt er goed vertoeven in de vele barretjes en er is ook een winkelstad bij uitstek, in Ville-Haute en de charmante wijk Gare vindt u een mix van vele boetieks en internationale winkels. Er zijn ook vele musea te vinden in Luxemburg. U zult er zich vermaken.

Dag 3

Deze ochtend rijden we na het ontbijt naar de oudste stad van Duitsland, Trier. Er heerst een romantische en nostalgische sfeer in het historische centrum van de stad. De kerstmarkt is een van de mooiste van Duitsland, op het middeleeuwse marktplein in het zicht van de imposante Dom kerk. Omstreeks 16.30 rijden we terug naar Limburg.

Melia Luxembourg**** (8,8 waardering)

We overnachten in het luxe designhotel Melià in de wijk Kirchberg.  Het hotel is gelegen op 15 min wandelafstand van het historische centrum.

Melià beschikt over moderne kamers, een fitnessruimte, een sauna en een modern restaurant. Gratis WiFi is beschikbaar in het hotel.

Hotel verzorging:

Logies met ontbijt

KamerToeslag
Eenpersoonskamer€ 96,00
Tweepersoonskamer
Website Melia Luxembourg**** (8,8 waardering)