Tijdens deze rondreis door Kroatië bezoeken we alle hoogtepunten en mooie gebieden van dit geweldige land, zoals de Dalmatische kust, het schitterende Krka Nationaal Park en het Nationale Park Plitvice, dat dankzij het ongekende natuurschoon van haar prachtige meren en watervallen op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Tevens zullen we schitterende steden verkennen, zoals Zagreb, Sibenek, Makarska, Dubrovnik en Zadar. Proef tijdens deze reis de sfeer van Kroatië en laat u verrassen!

Reisinformatie

Dag 1

Vanuit Limburg reizen we naar ons hotel in Zuid-Duitsland of Oostenrijk, voor het diner en de overnachting

Dag 2

Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar Plitvice. Onderweg heeft u de gelegenheid om te lunchen. Na de lunch zullen we een stop maken in Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Onder leiding van een gids maken we kort kennis met deze stad. Vervolgens rijden we door naar ons hotel in Slunj, waar we een nacht verblijven.

Dag 3

In de ochtend brengen we een bezoek aan het Nationaal Park Plitvice, met haar adembenemende natuurschoon, heldere, smaragdgroene wateren, indrukwekkende watervallen en de kalkaanslag. Aansluitend vervolgen we onze rit naar Vodice, waar we twee nachten zullen verblijven.

Dag 4

Onze trip naar de Krka watervallen is absoluut een van de hoogtepunten van deze reis. Na ons bezoek, maken we onder leiding van een gids een wandeling door de pittoreske oude stad Sibenik.

Dag 5

We verlaten Vodice en rijden richting Neum (Bosnië). Langs een mooie kustweg rijden we naar het centrum van Trogir. Vervolgens rijden we naar Split, de tweede grootste stad van Kroatië. Bij beide steden zullen we met een gids de hoogtepunten passeren. Hierna vervolgen we onze reis naar ons hotel in Neum, waar we een nacht verblijven.

Dag 6

Vandaag maken we een dagtocht naar Dubrovnik, omringd door middeleeuwse stadswallen en als geheel opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een gids laat ons de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zien. De rest van de middag kunt u op eigen gelegenheid invullen. Aan het einde van de middag rijden we richting de Makarska Riviera. We verblijven twee nachten in Tucepi.

Dag 7

Vandaag genieten we van een rustdag. Maak kennis met de omgeving van het hotel, wandel over de bekende boulevard met palmbomen, vele restaurants en barretjes of bezoek het strand op slechts enkele minuten lopen van het hotel.

Dag 8

We rijden langs de kust naar Zadar, een havenstad aan de Adriatische Zee. In de middag hebben we een rondleiding door de pittoreske oude stad, schilderachtig op een klif gelegen. Aansluitend gaan we naar ons hotel in Biograd Na Moru, waar we één nacht verblijven.

Dag 9

Na het ontbijt rijden we langs de Kvarnergolf naar Opatija. In de middag komen we hier aan. Aansluitend kunt u een mooie wandeling maken langs de Lungomare. We verblijven een nacht in deze stad.

Dag 10

We rijden naar Postonja, waar u de oudste druipsteengrotten van Europa kunt bezoeken (niet inbegrepen in reissom, ca. € 25,- ). Vervolgens zullen we overnachten in het zuiden van Duitsland.

Dag 11

Met vele mooie herinneringen vers in het geheugen, vervolgen we onze terugreis naar Limburg.

Goede Viersterrenhotels

Tijdens deze reis overnachten we in goede viersterrenhotels die centraal zijn gelegen.

Dag 1: Overnachting in Zuid-Duitsland of Oostenrijk

Dag 2: Hotel Mirjana Rastoke **** – Slunj
www.mirjana-rastoke.com

Dag 3&4: Hotel Olympia **** – Vodice
http://www.olympiavodice.hr/

Dag 5: Grand Hotel Neum **** – Neum
https://www.hotel-neum.com/

Dag 6&7: Hotel Bluesun Alga **** of Afrodita **** – Tucepi
https://www.tucepihotelalga.com/ of https://www.resortafroditatucepi.com/

Bij vertrekdatum 09 september verblijven we dag 6&7 in het Medora Auri Family Beach Resort ***
https://medorahotels.com/en/medora-auri-family-beach-resort/

Dag 8: Hotel Ilirija **** – Biograd Na Moru (of gelijkwaardig)
http://ilirijabiograd.com/

Dag 9: Remisens Hotel Excelsior **** – Opatija (of gelijkwaardig)
https://www.remisens.com/en/hotel-excelsior

Dag 10: Overnachting in Zuid-Duitsland of Oostenrijk

Valuta: Kroatische Kuna (HRK)

Hotel verzorging:

Halfpension

KamerToeslag
Eenpersoonskamer vertrek 06/05/2018€ 195,00
Eenpersoonskamer vertrek 09/09/2018€ 340,00
Tweepersoonskamer