Al vele jaren een van onze topreizen, dit jaar vanuit ons nieuwe hotel in Chemnitz! U moet Dresden, Leipzig en Weimar beslist bezoeken in 2018. Decennia lang heeft de Sovjet-Unie invloed gehad op de voormalige DDR, wat zich geuit heeft in de politiek, cultuur en architectuur. De beperkte vrijheid zorgde ervoor dat het gebied sporadisch door toeristen werd bezocht. Na de ‘Wende’ is er een voor buitenlandse toeristen interessant gebied vrijgekomen. Dit ‘andere’ Duitsland is zeer zeker geschikt voor een onvergetelijke vakantie. Thüringen, de kleinste deelstaat in oostelijk Duitsland, heeft waarschijnlijk de rijkste historie en het grootste culturele erfgoed. De Freistaat Sachsen, zoals de deelstaat sinds de hereniging weer heet, is een land apart. Sachsen biedt een weelde aan bijzondere architectuur, mooie dorpen en steden, vele kastelen, landhuizen, paleizen, kerken, kloosters, abdijen en musea, maar ook een wonderschone natuur.
De klassieke steden Dresden, Weimar en Leipzig moet u zeker met eigen ogen zien. Dresden is een bezoek meer dan waard. Het is het na de oorlog herbouwde ‘Florence aan de Elbe’: een belangrijke cultuur- en kunststad langs de Elbe, omgeven door talrijke paleizen. Het silhouet van Dresden wordt bepaald door de bekende Semperoper, Zwinger en Hofkathedraal. Weimar, ook wel ‘de stad van de klassieken’ genoemd, ligt tussen Erfurt en Jena. Ook Erfurt zal bezocht worden. Chemnitz, ook wel ‘de stad van de moderne bouwkunst’, is door architecten van naam in een volkomen nieuwe en moderne structuur gegoten. Goede reis!

Reisinformatie

Dag 1

Vanuit Limburg reizen we via de Duitse snelwegen naar Eisenach, waar we een kort bezoek brengen aan het centrum waarna we onze weg vervolgen naar Chemnitz. Chemnitz staat voor cultureel en architectonisch modernisme. De binnenstad van Chemnitz is een volkomen nieuwe en moderne structuur gegeven, na een complete verwoesting van het stadcentrum in de tweede Wereldoorlog. In de late namiddag arriveren we in ons hotel.

Dag 2

Op de tweede dag van onze reis bezoeken we Weimar. We maken onder leiding van onze gids een stadswandeling. In de 18e en 19e eeuw was deze stad een belangrijk centrum van kunst en cultuur. De dichters Schiller, Goethe en de componist J.S. Bach hebben hier gewoond. Goethes woonhuis aan het Frauenplan is tegenwoordig het Goethe National Museum. Schillers woonhuis aan de Esplanade is eveneens een museum. We bezoeken Park Belvedère met het Rococomuseum, het Wittumspalais, Ilm Park en de Albert Schweitzer Gedenkmtätte. Vervolgens vrije tijd. U heeft ook de mogelijkheid in de namiddag een bezoek te brengen aan het voormalige concentratiekamp Buchenwald.

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we naar Leipzig. Onze gids zal u veel van de stad laten zien. Leipzig is een van de drukste en meest veelbelovende steden van Duitsland. De stad is rijk aan bezienswaardigheden en musea en maakt naam als cultuur- en muziekstad. Het is een dynamische stad met een bijzondere atmosfeer. We zien hier prachtige Renaissance-gebouwen, zoals het oude Raadhuis, de oude Waag en de Coffe Baum. In de late namiddag rijden we terug naar Chemnitz.

Dag 4

De vierde dag vormt een absoluut hoogtepunt van onze reis. We bezoeken de indrukwekkende barokstad Dresden. De stad waarin Wagner, Schiller en Goethe werkten. We maken met onze gids een mooie stadswandeling. De stad is na de Tweede Wereldoorlog herbouwd. In het oude stadsgedeelte heeft men de meest bezienswaardige gebouwen gerestaureerd: De Zwinger met zijn kunstschatten en schilderijen, het Nymphenbad, het Albertinum, Brühlsche Terrasse, Frauenkirche en Semper Oper. In de middag heeft u ruim vrije tijd om te gaan winkelen of om musea te bezoeken.

Dag 5

In de ochtend van de laatste dag van de reis brengen we een bezoek aan de leuke stad Erfurt, met de bekende Dom. Na de lunch vertrekken we voor onze terugreis naar Limburg.

Pentahotel Chemnitz

Dit zeer goede viersterren designhotel is gelegen op de Schlossberg in Chemnitz is onze centrale verblijfplaats. Het hotel beschikt over moderne kamers en een gezellige hotelbar waar u ‘s avonds kunt vertoeven. In de spafaciliteiten van het hotel kunt u gebruik maken van het zwembad, een hot tub, een sauna en een fitnesscentrum.

Hotel verzorging:

Halfpension

KamerToeslag
Eenpersoonskamer€ 80,00
Tweepersoonskamer
Website Pentahotel Chemnitz
  • The Church of our Lady in Dresden, Germany The Church of our Lady in Dresden, Germany