Decennialang heeft de Sovjet-Unie invloed gehad op de voormalige DDR, wat zich geuit heeft in de politiek, cultuur en architectuur. De beperkte vrijheid zorgde ervoor dat het gebied sporadisch door toeristen werd bezocht. Dit ‘andere’ Duitsland is echter uitermate geschikt voor een onvergetelijke vakantie. Thüringen, de kleinste deelstaat in oostelijk Duitsland, heeft waarschijnlijk de rijkste historie en het grootste culturele erfgoed. De Freistaat Sachsen biedt een weelde aan bijzondere architectuur, mooie dorpen en steden, vele kastelen, landhuizen, paleizen, kerken, kloosters, abdijen en musea, maar ook een wonderschone natuur. De klassieke steden Dresden, Weimar, Leipzig en Gera moet u zeker met eigen ogen zien. Dresden is het na de oorlog herbouwde ‘Florence aan de Elbe’: een belangrijke cultuur- en kunststad, omgeven door talrijke paleizen. Het silhouet van Dresden wordt bepaald door de bekende Semperoper, Zwinger en Hofkathedraal. Weimar wordt ook wel de stad van de klassieken genoemd en Gera, gelegen aan de rivier de Weisse Elster, heeft een aantal van de mooiste gebouwen van Thüringen. Goede reis!

Reisinformatie

Dag 1

Vanuit Limburg reizen we via Kirchheim, Eisenach en Jena richting Chemnitz, de in grootte derde stad van Saksen. In de late namiddag arriveren we in ons hotel. ’s Avonds kunt u genieten van een uitgebreid diner. Vervolg uw vrije avond aan de sfeervolle bar van het hotel.

Dag 2

Na het ontbijt vertrekken we naar Leipzig, een dynamische stad met een bijzondere atmosfeer. De stad is rijk aan bezienswaardigheden en musea en maakt naam als cultuur- en muziekstad. We zien hier onder leiding van onze gids prachtige Renaissance-gebouwen, zoals het oude Raadhuis, de oude Waag en de Coffe Baum. In de late namiddag rijden we terug naar Chemnitz.

Dag 3

Op de derde dag van onze reis bezoeken we Weimar, waar we een stadswandeling maken onder leiding van onze lokale gids. In de 18e en 19e eeuw was deze stad een belangrijk centrum van kunst en cultuur. De dichters Schiller, Goethe en de componist J.S. Bach hebben hier gewoond. We bezoeken het Wittumspalais, Ilm Park en de Albert Schweitzer Gedenkstätte. U heeft ook de mogelijkheid een bezoek te brengen aan het voormalige concentratiekamp Buchenwald.

Dag 4

We bezoeken onder leiding van onze gids de indrukwekkende barokstad Dresden. De stad waar Wagner, Schiller en Goethe werkten. In het oude stadsgedeelte heeft men na de Tweede Wereldoorlog de meest bezienswaardige gebouwen gerestaureerd: de Zwinger met zijn kunstschatten en schilderijen, het Nymphenbad, het Albertinum, de Brühlsche Terrasse, de Frauenkirche en de Semper Oper. In de middag heeft u ruim vrije tijd om te gaan winkelen of om musea te bezoeken.

Dag 5

In de ochtend brengen we een bezoek aan de leuke stad Erfurt, met de bekende Dom. Na de lunch reizen we terug naar Limburg.

Pentahotel Chemnitz****

Dit zeer goede viersterren designhotel is gelegen op de Schlossberg in Chemnitz is onze centrale verblijfplaats. Het hotel beschikt over moderne kamers en een gezellige hotelbar waar u ‘s avonds kunt vertoeven. In de spafaciliteiten van het hotel kunt u gebruik maken van het zwembad, een hot tub, een sauna en een fitnesscentrum.

Hotel verzorging:

Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer € 80,00
Website Pentahotel Chemnitz****
  • The Church of our Lady in Dresden, Germany The Church of our Lady in Dresden, Germany