De Bruisende wereldstad Londen is in de periode rondom kerst elk jaar weer speciaals. Engelsen zijn dol op kerst en beginnen al vroeg in het jaar met de voorbereidingen. Aan de kerstverlichting in de stad wordt veel aandacht besteed en alle winkeletalages worden helemaal in de kerstsfeer gebracht, een lust voor het oog.

Londen is “the place to be” om kerstinkopen te doen. Grote kerstbomen, prachtige kerststallen, kerstmarkten en heel veel lichtjes zorgen voor een sfeervolle en gezellige combinatie van citytrip en kerstshopping. Tijdens de verschillende rondritten laat onze chauffeur en reisleider u alle bekende bezienswaardigheden zien.

Dit jaar gaan we in samenwerking met C&O Travel naar de bruisende wereldstad Londen. U zult genieten van elke minuut die u doorbrengt in deze metropool, die een overdaad biedt aan cultuur en historisch erfgoed. De keuze aan winkels, markten, historische gebouwen, kunst, restaurants en uitgaansgelegenheden is ronduit overweldigend. Wat u zeker niet mag missen zijn de uiteenlopende musea en ook een bezoekje aan een van de bekende musicals is zeker de moeite waard. In vier dagen laten wij u heel veel van de stad zien. Zo bezoeken we verschillende wereldberoemde bezienswaardigheden, zoals de Tower of London, de Tower Bridge en the Houses of Parliament met de bekende klokkentoren Big Ben. Maar ook een eigen ‘ontdekkingsreis’ door deze metropool is ongetwijfeld verrassend. In de wereldstad Londen is het hele jaar door veel te beleven, u zult niet uitgekeken raken. De stad biedt keer op keer een bijzondere ervaring voor jong en oud. Hoe vaak u ook terugkomt, er valt altijd iets nieuws te ontdekken.

Reisinformatie

Dag 1

U reist relaxed per luxe touringcar met voldoende pauzestops via de Eurotunnel naar Londen. Geplande aankomst in het centrum van Londen, bij Picadilly Circus zal rond 15.00u zijn. Vanaf uw busstop wandelt u in no time naar highlights als: Waterloo Place, Oxford Street, Regent Street, Covent Garden, Leicester Square, Chinatown, Soho en meer. U ontvangt een ludieke C&O Travel fotowandeling (gratis) met alle highlights rondom Piccadilly Circus zodat u geheel op eigen tempo uw favoriete bezienswaardigheden kunt bezoeken. Om 20.30 uur gaat de bus terug naar uw hotel.
Opmerking: U kunt uiteraard ook heel gemakkelijk de metro of public bus nemen (perfecte aansluitingen hotel). Zo kunt u vanuit uw hotel zelf uw programma bepalen.

Er zijn op diverse plaatsen in de stad kerstmarkten. Bezoek bijvoorbeeld naast de Big Ben aan de voet van de London Eye de sfeervolle kerstmarkt met vele chalets, kerststallen, een ijsbaan en diverse culinaire versnaperingen. Hyde Park Winterwonderland en de kerstmarkt is de meest bekende kerstmarkt van Londen. Er bevind zich een ijsbaan, een ijs-koninkrijk, diverse shows en de mogelijkheid om te winkelen voor cadeaus, kersdecoratie en culinaire traktaties.

In Regent Street is de mooiste verlichting te vinden met zijn sfeervolle en versierde winkeletalages. In Oxford street zijn een aantal grote warenhuizen met gigantische verlichting op hun gevel. Trafalgar Square staat elk jaar in het teken van een grote kerstboom, Deze krijgt Londen ieder jaar cadeau van de stad Oslo, als dank voor hun hulp tijdens de Tweede Wereldoorlog. De lichtjes worden begin December ontstoken gevolgd door elke avond de zang van kerstliedjes.


Dag 2

Na een heerlijk ontbijtbuffet in het hotel kunt u vandaag kiezen voor een “hop on hop off” sightseeing programma met uw chauffeur (Londen kenner) of u trekt uw eigen plan. Hop on hop off sightseeing programma bus: Via een leuke route reist u naar de markt bij Notting Hill (2,5 uur vrije tijd). In de beroemde straat Portobello Road brengt u een bezoek aan 's werelds grootste antiekmarkt. Aansluitend bustransfer naar bruisende shopping district bij Harrods (3 uur vrije tijd). Het busprogramma eindigt bij het gezellige Covent Garden (ca. 4 uur vrije tijd) dat bekend is vanwege de vele straatmuzikanten en artiesten. Vanuit Covent Garden wandelt u in no time naar Soho, China Town en Leicester Suare. Hier vindt u tal van goede restaurants en pubs voor uw diner. Tussentijds vertelt de chauffeur info over bezienswaardigheden welke u tijdens transfers passeert. Om 20.00u. neemt u deel aan een avond bustour langs de grote bezienswaardigheden van Londen. Aansluitend gaat u met de bus terug naar uw hotel.
De luxueuze warenhuizen zijn echte bezienswaardigheden die je tijdens de kerstperiode niet mag missen, het lijken wel heuse attracties met hun prachtige verlichting. Harrods heeft de mooiste Kerstversiering, met zijn vijf verdiepingen de meest indrukwekkende kerstversiering die je ooit hebt gezien. Elk jaar hebben de mooie, sfeervolle en amuserende ruimtes en etalages een ander thema. Een zeer bijzonder vertier!

Breng tijdens de kerstperiode een bezoek aan een van de vele kerstmarkten die Londen te bieden heeft.
Bijvoorbeeld die aan de voet van de London Eye. Geniet van de gezellige chalets, luister naar de sfeervolle kerstmuziek, smul van een heerlijke traditionele lekkernij en flaneer lekker rond.
Hyde Park Winterwonderland en zijn kerstmarkt is de meest bekende kerstmarkt van Londen.
Er bevindt zich een ijsbaan, een ijs-koninkrijk, diverse shows en de mogelijkheid om te winkelen voor cadeaus, kersdecoratie en culinaire traktaties.

Dag 3

Na het ontbijt in het hotelkunt u uw bagage in de bus kunt plaatsen. Vandaag heeft u wederom de keuze uit een programma met de Londen chauffeur of u trekt uw eigen plan. U stapt dan wel 's middags op de bus voor de thuisreis. De chauffeur brengt u eerst naar Buckingham Palace (wisseling van de wacht). Vanaf hier wandelt u via St. James park snel naar highlights als Westminster Abbey en het Parlementsgebouw. U kunt hier weer gebruik maken van een ludieke fotowandeling, zodat u op deze wijze via een leuke route alle grote attracties in dit stadsdeel kunt bekijken. Zo wandelt u geheel in eigen tempo gemakkelijk naar bezienswaardigheden als Buckingham Palace, St. James Park, Parlement Square, Big Ben, Westminster Abbey, Downingstreet 10 (huis premier) etc. Vervolgens gaat de bus naar de Tower Bridge. U wandelt langs de Tower en door de gezellige binnenhaven Catharina Docks. Hier vindt u tal van gezellige restaurants zodat u voor aanvang thuisreis nog goed kunt eten. Aanvang van de thuisreis is om 14.30 uur vanaf de Tower Bridge.Verwachte thuiskomst tussen 22.00u en 23.30u.

Opmerking: Indien de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace op dag 2 plaats vindt, zal het programma van dag 2 uitgebreid worden met 2 tal uurtjes vrije tijd bij Buckingham Palace.

Hotel Hilton Docklands****

Een typisch Engels hotel in oude Engelse pakhuisstijl welke in 2016 volledig gerenoveerd is. Het hotel ligt direct aan de Thames rivier in en tussen de historische oude pakhuizen. Het hotel is zeer gunstig gelegen op 1,5 km loopafstand van de Tower Bridge. U kunt ook heel gemakkelijk met de metro naar hartje Londen (stop Canada water en Canarywarf). Het hotel biedt elke 15 minuten gratis ferry overtocht over de Thames rivier naar de bruisende nieuwe stadswijk Canary warf waar veel restaurants, bars en een groot winkelcentrum gelegen is. Het hotel biedt u een full English Breakfast”. De bar en het restaurant bieden een prachtig zicht op de wolkenkrabbers in de wijk Canarywarf direct tegenover het hotel.
Uw kamers zijn fris en ruim met bad, douche, wc, pay TV, minibar en gratis wifi. De public dubbeldekker bussen stoppen direct voor uw hotel.

Hotel verzorging:

Logies met ontbijt

KamerToeslag
Eenpersoonskamer € 110,00
Tweepersoonskamer
Website Hotel Hilton Docklands****
  • Collection of Items in a London's antique shop Collection of Items in a London's antique shop