Berlijn is ongetwijfeld het hele jaar door een bezoek waard. Als geen enkele andere stad weerspiegelt Berlijn de moderne Europese geschiedenis. De val van de Muur is van grote invloed geweest op de artistieke, intellectuele en economische activiteiten van de stad, die meer dan ooit sprankelt van leven en haar blik op de toekomst richt. Voor elke emotie die de naam Berlijn oproept, heeft de stad een symbool. Het Schloss Charlottenburg en de koninklijke monumenten langs Unter den Linden laten ons denken aan het onvergetelijke Pruisische verleden, terwijl de Brandenburger Tor de hernieuwde eenheid van de stad verkondigt. De Rijksdag herinnert ons aan de inspanningen van het verenigde Duitsland om een parlementaire democratie op te bouwen. Verder zijn de resten van de Muur, die de stad in tweeën deelde, nog steeds zichtbaar.
U maakt kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn, maar heeft ook ruim voldoende tijd om op eigen gelegenheid de stad te ontdekken. In Berlijn zult u zich niet vervelen; er is heel veel te zien. Vooral ‘s avonds bruist de stad dankzij haar talloze horecagelegenheden. Van eenvoudige ‘Kneipen’ en terrasjes tot gastronomische restaurants.

Reisinformatie

Dag 1

Vanuit Limburg rijden we naar Berlijn. Uw hotel is in “hartje” centrum gelegen, Iedere avond kunt u doorbrengen rondom de beroemde Kurfürstendamm en het gerestaureerde oude Berlijn met vele 'Kneipen', terrasjes en restaurants.

Dag 2

In de voormiddag maken we een rondrit door het voormalig westelijke stadsdeel, met o.a. Rathaus Schöneberg, Kreuzberg en Tempelhof. U heeft de mogelijkheid het bekende Mauermuseum te bezoeken.Hierna rijden we langs de Reichstag en over de Platz der Republik. En vervolgens rijden we via de oude Kongreshal naar Grosse Stern. We vervolgen onze rondrit langs de universiteitsgebouwen en het edele Schloss Charlottenburg. In de namiddag heeft u vrije tijd om het centrum van Berlijn op eigen gelegenheid te bezoeken.

Dag 3

We beginnen de derde dag met een rondrit door het voormalig oostelijke stadsdeel, met o.a. de historische Brandenburger Tor: de enige nog bestaande en zeer imposante stadspoort. Daarna zien we de koninklijke monumenten langs Unter den Linden. De middag brengen we door rondom de Brandenburger Tor en de Reichstag, waar u voldoende vrije tijd heeft. Bezoek ook het Museumeiland, Hackesche Höfe en Nikolaiviertel.

Dag 4

De vierde dag is ter vrije beschikking in Berlijn.

Dag 5

In de ochtend rijden we naar Potsdam, Potsdam, een historische stad, bekend om de paleizen, tuinen en oude hollandse wijk. U kunt een bezoek brengen Schloss Sanssouci, omgeven door een prachtig park. U heeft aansluitend de tijd om te lunchen . Aan het begin van de middag rijden we terug naar Limburg.

Hotel Riu Plaza Berlin****

Magnifiek modern stadshotel midden in het centrum van de stad, nabij de Kurfürstendamm en het bekende warenhuis “KaDeWe”. U kunt tevens genieten van een uitstekend gastronomisch aanbod. Start elke dag met een uitgebreid ontbijtbuffet. Riu Plaza beschikt tevens over een restaurant en een gezellige loungebar.

Hotel verzorging:

Logies met ontbijten

KamerToeslag
Eenpersoonskamer (op aanvraag)€ 138,00
Tweepersoonskamer (op aanvraag)
Website Hotel Riu Plaza Berlin****