Bezoek het nieuwe Berlijn: de stad die dag en nacht leeft! Berlijn is ongetwijfeld het hele jaar door een bezoek waard. Als geen enkele andere stad weerspiegelt Berlijn de moderne Europese geschiedenis.De val van de Muur is van grote invloed geweest op de artistieke, intellectuele en economische activiteiten van de stad, die meer dan ooit sprankelt van leven en haar blik op de toekomst richt. Voor elke emotie die de naam Berlijn oproept, heeft de stad een symbool. Het Schloss Charlottenburg en de koninklijke monumenten langs Unter den Linden laten ons denken aan het onvergetelijke Pruisische verleden, terwijl de Brandenburger Tor de hernieuwde eenheid van de stad verkondigt. De Rijksdag herinnert ons aan de inspanningen van het verenigde Duitsland om een parlementaire democratie op te bouwen. Verder zijn de resten van de Muur, die de stad in tweeën deelde, nog steeds zichtbaar. U maakt kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn, maar heeft ook ruim voldoende tijd om op eigen gelegenheid de stad te ontdekken. In Berlijn zult u zich niet vervelen; er is heel veel te zien. Vooral ‘s avonds bruist de stad dankzij haar talloze horecagelegenheden. Van eenvoudige ‘Kneipen’ en terrasjes tot gastronomische restaurants. Veel plezier in Berlijn, de stad die dag en nacht leeft!

Reisinformatie

Dag 1

Vanuit Limburg rijden we naar Berlijn. Ons hotel ligt in het centrum van de stad. In de avond heeft u tijd om de diverse nabijgelegen winkelcentra en het Nicolaiviertel te ontdekken en het gerestaureerde oude Berlijn met vele 'Kneipen', terrasjes en restaurants te bezoeken.

Dag 2

In de voormiddag maken we een rondrit o.l.v. onze ervaren chauffeur/reisleider door het voormalig westelijke stadsdeel, met o.a. Rathaus Schöneberg, Kreuzberg en Tempelhof. U heeft de mogelijkheid het bekende Mauermuseum te bezoeken (niet inbegrepen in reissom, ca. € 12,50). Hierna rijden we langs de Reichstag en over de Platz der Republik. En vervolgens rijden we via de oude Kongreshal naar Grosse Stern. We vervolgen onze rondrit langs de universiteitsgebouwen en het edele Schloss Charlottenburg. In de namiddag heeft u vrije tijd op de beroemde Kurfürstendamm, met het Europacenter en het grootste warenhuis van Berlijn: het KaDeWe. In de avond bieden we de mogelijkheid voor een gezellige 'Kneipenbummel' langs talrijke terrasjes en cafétjes.

Dag 3

We beginnen de derde dag met een rondrit door het voormalig oostelijke stadsdeel, met o.a. de historische Brandenburger Tor: de enige nog bestaande en zeer imposante stadspoort. Daarna zien we de koninklijke monumenten langs Unter den Linden, de mooiste boulevard van Berlijn. Vele statige en belangrijke gebouwen uit het Pruisische verleden staan hier dicht op elkaar, zoals de vroegere parlementsgebouwen, Platz der Academie en Alexanderplatz. De middag brengen we door rondom de Brandenburger Tor en de Reichstag, waar u voldoende vrije tijd heeft. De avond is ter vrije beschikking. In de omgeving van het hotel op de Alexanderplatz is veel vertier.

Dag 4

In de ochtend rijden we naar Potsdam, een historische stad, bekend om de paleizen, tuinen en oude Hollandse wijk. U kunt een bezoek brengen aan Schloss Sanssouci, omgeven door een prachtig park. Aan het begin van de middag rijden we terug naar Limburg. U zult terugkijken op een geslaagde trip naar Berlijn!

Hotel Park Inn Alexanderplatz ****

Tijdens deze reis verblijven we in het luxe viersterren superieur hotel Park Inn Alexanderplatz, gelegen in het hart van Berlijn, op de wereldberoemde Alexanderplatz, dicht bij de Berliner Dom.

Hotel verzorging:

Logies met ontbijten

KamerToeslag
Eenpersoonskamer€ 99,00
Tweepersoonskamer
Website Hotel Park Inn Alexanderplatz ****
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA