Deze reis voert u door een van de mooiste gebieden van Italië. De middeleeuwen en de tijd van de Renaissance hebben de Toscaanse steden verrijkt met een enorme schat aan wereldberoemde kunstwerken. Bewonder het prachtige landschap met de zacht glooiende heuvels vol olijf- en wijngaarden en geniet van een gebied waar heden en verleden harmonieus naast elkaar bestaan. Toscane biedt een unieke combinatie van natuur en cultuur. Een groot deel van de beroemdste kunstschatten van Italië bevindt zich in de Toscaanse steden zoals Florence, Siena en Pisa en in kleinere steden als Lucca. In het hart van de schitterende, landelijke omgeving, ligt het middeleeuwse stadje San Gimignano met haar beroemde torens. De reis wordt begeleid door een ervaren chauffeur/reisleider en een plaatselijke gids, die u veel van Toscane zullen laten zien en u uitleg zullen geven over de vele interessante bezienswaardigheden.

Reisinformatie

Dag 1

We reizen naar ons overnachtingshotel in Oostenrijk voor het diner en de overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt rijden we door naar ons vakantieland Italië. Via Verona komen we in Bologna, waar u tijd heeft om de bezienswaardigheden te bekijken en een wandeling te maken door het centrum. In de late namiddag rijden we naar onze vakantieplaats Pescia.

Dag 3

Na het ontbijt volgen we een mooie route richting Vinci, de geboortestad van Leonardo da Vinci. In de middag brengen we een bezoek aan het mooie plaatsje Lucca. Deze plaats is beroemd om haar bewaarde stadsmuren en bezienswaardigheden als het Piazza del Mercato en de Dom San Martino.

Dag 4

Deze dag reizen we per trein naar Florence, de hoofdstad van Toscane. Tijdens onze wandeling zien we het Palazzo Vecchio, de Piazza della Signoria en de beroemde Dom. We bezoeken de Doopkerk en wandelen langs het Bargello. Daarna heeft u vrije tijd.

Dag 5

Gedurende de vijfde dag van onze reis kunt u op eigen gelegenheid genieten van de omgeving. U zou bijvoorbeeld een bezoek kunnen brengen aan Montecatini Terme.

Dag 6

We bezoeken het intieme en elegante Siena, waar we o.a. de Dom met de schitterende Libreria Piccolomini en het Palazzo Publico bezichtigen. Daarna heeft u vrije tijd om de sfeer van de stad in u op te nemen. In de namiddag rijden we naar het prachtige San Gimignano, waar de geschiedenis tot leven komt.

Dag 7

Op de zevende dag verlaten we onze vakantieplaats en reizen we, via Bologna en Verona, terug naar Oostenrijk.

Dag 8

We reizen terug naar Limburg.

Hotel Villa delle Rose

Deze 18e-eeuwse villa ligt in het dorpje Pescia. Het is omgeven door prachtige natuur en op loopafstand van het treinstation waardoor u in korte tijd overal in de omgeving komt.
De villa beschikt over een groot terras, buitenzwembad, gratis WIFI en een restaurant waar u kunt genieten van typische Toscaanse gerechten. De klassiek ingerichte kamers hebben elk een kleurenthema en beschikken over alle nodige faciliteiten zoals een telefoon, airconditioning, een minibar en een tv met satelliet- en betaalzenders.

Hotel verzorging:

Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 150,00
Website Hotel Villa delle Rose
  • outside restaurant in Arezzo, Italy outside restaurant in Arezzo, Italy