Een reis naar en langs pittoreske stadjes, dorpen en het heuvelachtige landschap in het noorden van Beieren met een rijk verleden dat u ziet in o.a. Bayreuth en Coburg. We verblijven in de mooie stad Bamberg. In Bamberg reiken romantiek en de geneugten van de cultuur elkaar de hand. Laat u fascineren door de betovering van het verleden en geniet van een van de grootste bewaard gebleven oorspronkelijke stadsharten van Europa. U verblijft in een hotel dat qua sfeer aansluit op deze reis.

Reisinformatie

Dag 1

Vanuit Limburg rijden we via Frankfurt naar de oude bisschopsstad Wurzburg. Na aankomst heeft u vrije tijd in het historische centrum. U ziet hier o.a. het historische raadhuis en de Romaanse Kiliansdom. Vervolgens maken we een stop bij de Würzburger Residenz, het meest stijlzuivere en bijzondere van alle Duitse barokpaleizen. Dit paleis staat tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vervolgens rijden we naar ons Residenzschloss-hotel in Bamberg. Na aankomst staat een goedverzorgd diner op u te wachten.

Dag 2

U kunt eerst genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet. Vervolgens ontdekken we o.l.v. een lokale gids de oude binnenstad van onze vakantieplaats Bamberg, die er nog net zo uitziet als vroeger. Bamberg omvat de drie historische stadsdelen: Berg-, Insel- en Gärtnerstad. Deze zijn onderdeel van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hoogtepunten zijn het op een brug gebouwde stadhuis, de rozentuin met uitzicht op de oude binnenstad, de leerlooiershuizen aan het Alter Kanal, het Mühlenviertel en de oude visserswijk 'Klein Venedig'. De middag is ter vrije beschikking. U kunt eventueel op eigen gelegenheid terug naar het hotel dat op loopafstand is. Struin door de straatjes, proef de lokale specialiteiten, want op culinair gebied vindt u in Bamberg het beste van de Frankische keuken. ’s Avonds dineren we in ons hotel.

Dag 3

In de ochtend rijden we, door het landschap van het Frankenland, naar het mooie stadje Kulmbach. U kunt er wandelen door de historische straatjes. Na de lunchpauze, want Kulmbach staat bekend om brood, bier en bratwurst, rijden we naar de Richard-Wagner-Festspiele-stad Bayreuth. Onder leiding van een gids maken we een rondwandeling door de grootste stad van Oberfranken.

Dag 4

We rijden naar Bad Staffelstein, waar we een bezoek brengen aan de imposante bedevaartkerk Vierzehnheiligen. Deze kerk is gebouwd naar een ontwerp van architect Balthasar Neumann. Vervolgens rijden we verder via Lichtenfels naar de residentiestad Coburg voor een bezoek. U heeft de mogelijkheid deel te nemen aan een rondleiding door Vesting Coburg, een van de best bewaard gebleven burchtcomplexen van Duitsland (ca. € 10,00 p.p.). Vervolgens heeft u vrije tijd in het centrum.

Dag 5

Nog eenmaal kunt u genieten van het heerlijke ontbijt in ons hotel. Op ons gemak rijden we vervolgens naar de abdij van Ebrach. De 12e- en 14e-eeuwse kloostergebouwen zijn goed bewaard gebleven. Het complex behoort tot de fraaiste cisterciënzerbouwwerken in Duitsland. Vervolgens rijden we naar Schweinfurt om lunchpauze door te brengen in de historische binnenstad. Vervolgens rijden we via de autosnelwegen terug naar Limburg.

Welcome Hotel Residenzschloss Bamberg

We verblijven tijdens deze reis in dit luxe viersterren hotel, aan de oever van de Regnitz, op loopafstand van de oude binnenstad. De combinatie van barok en modern doordrenkt de atmosfeer van dit gebouw. Alle kamers zijn comfortabel ingericht. In het café van het Residenzschloss kunt u genieten van versgebakken taart en geurige koffie.

Hotel verzorging:

Halfpension

KamerToeslag
Eenpersoonskamer€ 60,00
Tweepersoonskamer
Website Welcome Hotel Residenzschloss Bamberg