Een nieuwe reis naar het “drielandenpunt” Elzas, de Vogezen en de Rijn met veel inclusief! We overnachten in het Elzasser dorpje Baldersheim in een typisch hotel, van waaruit we de omgeving gaan ontdekken. Uiteraard ziet en proeft u de wijn uit de Elzas, maar ook stijgen en dalen we door de Vogezen en bezoeken we de leuke stad Basel in Zwitserland. Een uitzonderlijke combinatie met leuke dagtochten en een vaste standplaats. Deze reis moet u meemaken!

Reisinformatie

Dag 1

De eerste dag rijden we via Luxemburg naar Straatsburg. ’s Middags maken we, o.l.v. een lokale gids, een wandeling door de hoofdstad van de Elzas, met de indrukwekkende kathedraal Notre-Dame, Palais Rohan en de charmante wijk La Petite France. In de late namiddag rijden we verder naar ons hotel in Baldersheim. Na aankomst dineren we in het hotel. U kunt iedere avond afsluiten met bijvoorbeeld een lokale Elzasser wijn in de hotelbar.

Dag 2

Vandaag worden we rondgeleid door een lokale gids. In de ochtend bezoeken we een van de mooiste dorpjes van Frankrijk: Eguisheim. Rondom de burcht kunt u rondwandelen door de historische straatjes. Vervolgens gaan we de charme van Colmar ontdekken, een stukje idyllische Elzas: vakwerkhuizen en het centrum vol bloemen. We maken een boottocht (incl. reissom) door de kanalen van ‘Petite Venise’. Vervolgens heeft u vrije tijd. U zou eventueel het Musée Unterlinden met beroemde retabel van Issenheim kunnen bezoeken. We sluiten de dag af met een bezoek aan Riquewihr, waar we ook deelnemen aan een wijnproeverij (incl. 3 wijnen) bij een lokale wijnboer.

Dag 3

Vandaag bezoeken we de Vogezen! Via Guebwiller rijden we naar de romantische abdij van Murbach, een van de machtigste kloosters uit het Roomse rijk. We rijden verder door het landschap van de hoge Vogezen naar onze lunchlocatie bij een lokale boerderij (incl. lunch met lokale specialiteiten). In de middag bezoeken we op de terugweg het textielmuseum en de tuinen van Wesserling (entree incl. reissom).

Dag 4

In de ochtend bezoeken we het grootste oldtimermuseum ter wereld in Mulhouse, met meer dan 500 oldtimers en een grote collectie Buggati’s. Vervolgens rijden we naar Basel in Zwitserland, dat beschikt over een fraaie binnenstad, moderne architectuur en ligging aan de Rijn. O.l.v. een lokale gids ontdekken we de binnenstad. Historische symbolen van de stad zijn het grote marktplein met het rijk versierde stadhuis en de Dom. Tijdens een wandeling door de oude binnenstad, langs boetiekjes, antieke boekwinkels, maar ook winkels van moderne designers is het de moeite waard even naar het ‘Läckerli Huus’ te gaan om de traditionele Basler-honingkoek te proberen. Eventueel kunt u ook het Kunstmuseum bezoeken, een van de vijf beste musea ter wereld. (entree ca. € 10,00).

Dag 5

We zijn aangekomen bij de laatste reisdag, We reizen naar het prachtige Elzasser stadje Obernai, dat dankzij de ooievaars, de vakwerkhuizen en de straten vol bloemen een Elzas-in-het-klein is. Vervolgens rijden we via Luxemburg terug naar Limburg.

Cheval Blanc Baldersheim

We verblijven in het typische Elzasser Best Western Hotel Au Cheval Blanc in het dorpje Baldersheim vlakbij Mulhouse. Alle kamers zijn comfortabel ingericht in een 19e-eeuws gebouw en zijn uitgerust met tv, minibar en Wifi. Het hotel beschikt tevens over een binnenzwembad en sauna.

Hotel verzorging:

Halfpension

KamerToeslag
Eenpersoonskamer vertrek 02/08/2018€ 120,00
Eenpersoonskamer vertrek 11/10/2018€ 140,00
Tweepersoonskamer
Website Cheval Blanc Baldersheim