Tijdens deze nieuwe reis verblijven we in het prachtige Altmühltal een unieke streek in het hart van Beieren. U wordt perfect verzorgd in het viersterren familiehotel Dirsch! Tijdens deze reis ziet u prachtige kastelen, statige burchten, kerken en kloosters, maar kunt u ook genieten van lokale cultuur en specialiteiten . Een hoogtepunt van de reis is een bezoek aan Munchen, de hoofstad van Beieren.

Reisinformatie

Dag 1

Vanuit Limburg rijden we via de duitse Autosnelwegen naar ons hotel in Emsing. Iedere avond kunt u genieten van een heerlijk diner verzorgd door de keukenbrigde.’s Avonds kunt u afsluiten aan de gezellige hotelbar.

Dag 2

Grüß Got, iedere ochtend heerlijk genieten van het uitgebreide Altmühltaler ontbijtbuffet. Vervolgens gaan we onder leiding van een lokale gids het Altmühltal ontdekken. We rijden via het Kristalmuseum in Riedenburg, via de langste houtbrug van Europa naar Kelheim. Boven de stad verheft zich de 120 m hoge Michelsberg met daarop de Befreiungshalle, waar u een prachtig uitzicht heeft. In de middag naar Klooster Weltenburg, met een van de oudste kloosterbrouwerijen.

Dag 3

Vandaag via het noordelijke gedeelte van het Altmühltal, we brengen een bezoek aan Eichstatt, waar we onder leiding van een gids een rondwandeling maken door het centrum van het bisschops-stadje, vervolgens naar het historische Frankische stadje Weißenburg, met een mooi middeleeuws centrum. Via het “Fränkische Seenland” terug naar ons hotel.

Dag 4

Een hoogtepunt van de reis! Op naar München, de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren. Eerst rijden we langs Schloss Nymphenburg, de voormalige zomerresidentie van het Beierse hof, voor een korte stop. Vervolgens laat de lokale gids u de bekendste bezienswaardigheden van München zien, zoals het wereldberoemde klokkenspel bij het nieuwe stadhuis aan de Marienplatz, de Peterskirche en de Frauenkirche. Ook laat de gids u het prachtige paleis Munchen Residenz zien. Ook . Vervolgens via de Englischer Garten, een indrukwekkende stadstuin waar u op eigen gelegenheid een wandeling kunt maken terug naar het centrum. In de middag heeft u vrije tijd om de gezellige binnenstad op eigen houtje te ontdekken. Een hapje en een drankje in het wereldberoemde Hofbrauhaus is absoluut aan te raden.
Aan het einde van de middag keren we terug naar het hotel voor het diner.

Dag 5

Nog een keer heerlijk ontbijten, vervolgens beginnen we aan de thuisreis. Onderweg brengen we een bezoek aan Rothenburg ob den Tauber, De straten, pleinen, stadsmuren en torens zorgen ervoor dat Rothenburg ob der Tauber de uitstraling heeft van een middeleeuwse stad. Vervolgens rijden we terug naar Limburg.

Hotel Dirsch****

Dit zeer goed aangeschreven viersterrenhotel ligt in het rustige dorpje Emsing middenin het Altmühltal. Alle kamers zijn comfortabel ingericht met de nodige faciliteiten. U kunt genieten van de goede keuken en de gezellige hotelbar. Voor ontspanning kunt u terecht in het 1500qm Wellness gedeelte met zwembad en diverse sauna’s. Alleen al voor het hotel moet u deze reis reserveren!

Hotel verzorging:

Halfpension

KamerToeslag
Eenpersoonskamer€ 70,00
Tweepersoonskamer
Website Hotel Dirsch****